Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2016

«Όταν ολοκληρωθούν οι έλεγχοι θα φανεί ξεκάθαρα ότι όλα έγιναν νόμιμα με τα απαραίτητα παραστατικά» δηλώνει στην «Ε» ο ιδιοκτήτης των αποσταγματοποιείων

Στη δέσμευση 304.483 κιλών τσίπουρου, από επιχείρηση του Τυρνάβου, προχώρησε προχθές η Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας, μετά από έλεγχο σε συνεργασία με το Τμήμα Δίωξης του Τελωνείου Λάρισας και τη Διεύθυνση Αστυνομίας Λάρισας.
Η ποσότητα που δεσμεύθηκε – και δεν κατασχέθηκε αφού ο έλεγχος βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη – είναι ιδιαίτερα μεγάλη και χωρίς προηγούμενο στα τοπικά χρονικά, με την ιδιοκτήτη των αποσταγματοποιείων να δηλώνει στην «Ε» πως «όταν ολοκληρωθούν οι έλεγχοι θα φανεί ξεκάθαρα ότι όλα έγιναν νόμιμα με τα απαραίτητα παραστατικά».
Σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε», μετά από εντολή της Οικονομικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδας, τελωνειακοί του Τμήματος Δίωξης Λάρισας με τη συνδρομή αστυνομικών της ΕΛ.ΑΣ. πραγματοποίησαν δυο ελέγχους, τόσο την περασμένη εβδομάδα όσο και την τρέχουσα, σε οικογενειακή επιχείρηση στον Τύρναβο που ασχολείται με χονδρικό εμπόριο τυροκομικών προϊόντων και οίνων – ποτών.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές οι έλεγχοι έγιναν, για τη νομιμότητα της παραγωγής, κατοχής και διακίνησης προϊόντος απόσταξης μικρών αποσταγματοποιών, στην έδρα της επιχείρησης, στο υπό κατασκευή οινοποιείο αλλά και σε αποθήκη της επιχείρησης όπου βρέθηκαν δεκάδες δεξαμενές αποστάγματος (τσίπουρου).
Έτσι δεσμεύθηκαν συνολικά περισσότεροι από 304 τόνοι τσίπουρου όπως και τα βιβλία της επιχείρησης, «προκειμένου να διαπιστωθεί το νόμιμο της κατοχής των ποσοτήτων του τσίπουρου, να εξακριβωθούν οι διαφυγόντες φόροι και να επιβληθούν τα σχετικά πρόστιμα», ενώ «δείγματα απεστάλησαν στη Χημική Υπηρεσία Λάρισας για να διαπιστωθεί η καταλληλότητά τους».
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε χθες η Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας «στο πλαίσιο των δράσεων για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, κλιμάκιο αστυνομικών της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, σε συνεργασία με την Αστυνομική Διεύθυνση Λάρισας και την Τελωνειακή Υπηρεσία του νομού, διενέργησαν την 22-01-2016, έλεγχο σε επιχείρηση με αντικείμενο εργασιών το χονδρικό εμπόριο τυροκομικών προϊόντων και οίνων – ποτών, στον Τύρναβο Λάρισας.
Κατά τη διάρκεια του έλεγχου στην αποθήκη της επιχείρησης βρέθηκαν δεκαέξι δεξαμενές χωρητικότητας από 300 έως 2.250 κιλά, που περιείχαν συνολικά 18.590 κιλά αποστάγματος (τσίπουρο) και σε υπό κατασκευή οινοποιείο εντοπίστηκαν εννέα δεξαμενές χωρητικότητας από 5.000 έως 25.000 κιλά, οποίες περιείχαν συνολικά 66.610 κιλά αποστάγματος (τσίπουρο).
Επιπλέον, στο αποστακτήριο βρέθηκαν τέσσερις λέβητες απόσταξης (διήμεροι αποσταγματοποιοί) και σε παρακείμενη αποθήκη σαράντα οκτώ δεξαμενές χωρητικότητας από 300 έως 10.000 κιλά, οι οποίες περιείχαν συνολικά 219.323 κιλά αποστάγματος (τσίπουρο).
Από το Τελωνείο Λάρισας δεσμεύτηκαν συνολικά 304.483 κιλά τσίπουρο καθώς επίσης και τα βιβλία της επιχείρησης, προκειμένου να διαπιστωθεί το νόμιμο της κατοχής των ποσοτήτων του τσίπουρου, να εξακριβωθούν οι διαφυγόντες φόροι και να επιβληθούν τα σχετικά πρόστιμα, ενώ σχετικά δείγματα απεστάλησαν στην Χημική Υπηρεσία Λάρισας για να διαπιστωθεί η καταλληλότητα τους» καταλήγει η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.. Να σημειωθεί πως για την υπόθεση ενημερώθηκε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Λάρισας.
«ΚΑΘΑΡΑ»
Ο ιδιοκτήτης των αποσταγματοποιείων τσίπουρου ερωτηθείς από την «Ε» δήλωσε πως «όλα είναι καθαρά. Δεν τίθεται ζήτημα δημόσιας οικονομικής ζημιάς ή ποιότητας του προϊόντος που θα έθετε σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία. Υπάρχουν όλα τα παραστατικά. Οι ποσότητες τσίπουρου δεν κατασχέθηκαν από τις αρμόδιες υπηρεσίες, αλλά δεσμεύτηκαν προσωρινά μέχρι να ολοκληρωθούν οι σχετικοί έλεγχοι.
Όταν αυτοί ολοκληρωθούν θα φανεί ξεκάθαρα ότι όλα έγιναν νόμιμα με τα απαραίτητα παραστατικά. Τότε όσα σήμερα κυκλοφορούν θα καταρρεύσουν και η αλήθεια με την αποκατάσταση του ονόματος θα φανεί ξεκάθαρη».
Β. ΚΑΚΑΡΑΣ
- ΠΗΓΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΛΑΡΙΣΑΣ




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Μεταφερθήκαμε σε νέα διεύθυνση.! tirnavitikanea.gr

  Αγαπητοί φίλοι και φίλες το blogger μας μεταφερθήκαμε σε ενα επίσημο διαμορφωμένο σάιτ στο  http://www.tirnavitikanea.com Σας περιμένου...