Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2016

Σε μηνύσεις προχώρησε χθες η διοίκηση του ΤΟΕΒ Δαμασίου

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)
Του Κώστα Τσόλα
Σε μηνύσεις προχώρησε χθες η διοίκηση του ΤΟΕΒ Δαμασίου μετά τις συνεχιζόμενες κλοπές στο δίκτυό του. Παράλληλα αποφασίστηκε πέρα από τη συνεργασία με την αστυνομία και συγκεκριμένα το Α.Τ. Τυρνάβου και η σύμβαση έργου με ιδιωτική εταιρία σεκιούριτι για τη φύλαξη των περιουσιακών στοιχείων του Οργανισμού.
Αναλυτικότερα, χθες το πρωί το Αστυνομικό Τμήμα Τυρνάβου επισκέφθηκε ο πρόεδρος του ΤΟΕΒ Δαμασίου κ. Γιώργος Μανίκας συνοδευόμενος από τον γραμματέα κ. Απόστολο Λυτσιούλη, όπου και κατατέθηκε μήνυση κατά αγνώστων για τα τελευταία νέα κρούσματα κλοπών στο δίκτυο του Οργανισμού.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ΤΟΕΒ Δαμασίου είναι ένας από τους πιο υγιείς οικονομικά ΤΟΕΒ. Διαθέτει 150 χιλιόμετρα υπογειωμένων αγωγών άρδευσης με 35 ιδιόκτητες γεωτρήσεις οι οποίες μαζί με τις ιδιωτικές ξεπερνούν συνολικά τις 100. Αυτές τις γεωτρήσεις αλλά και κυρίως βάνες και άλλα εργαλεία οι γνωστοί - άγνωστοι κυρίως τις νυχτερινές ώρες τις σπάνε για να κλέψουν χαλκό ή σίδηρο.
Αποτέλεσμα των κλοπών αυτών είναι η τεράστια οικονομική ζημιά που παθαίνει ο ΤΟΕΒ. Μια ζημιά την οποία αναγκαστικά πληρώνουν οι αρδευτές. Σε μια οικονομικά κρίσιμη περίοδο όπου ο Οργανισμός προσπαθεί να μειώσει τις τιμές άρδευσης παρά την αύξηση της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος από τη ΔΕΗ τα τελευταία χρόνια, όμως αδυνατεί γιατί οι κλοπές αποτελούν τροχοπέδη.
Μιλώντας χθες στην «Ε» ο πρόεδρος κ. Γιώργος Μανίκας κατήγγειλε τα συνεχή κρούσματα κλοπών και κάλεσε πέρα από την αστυνομία και τους πολίτες να πάρουν τη φύλαξη στα χέρια τους και όταν βλέπουν μέσα στις καλλιεργημένες περιοχές άγνωστα αυτοκίνητα να ενημερώνουν το Αστυνομικό Τμήμα. Παράλληλα πέρα από την ιδιωτική εταιρία σεκιούριτι και οι ίδιοι οι αρδευτές τη νύχτα θα κάνουν περιπολίες ώστε οι κλέφτες να συλληφθούν και να τιμωρηθούν.
εφ. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΛΑΡΙΣΑΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Μεταφερθήκαμε σε νέα διεύθυνση.! tirnavitikanea.gr

  Αγαπητοί φίλοι και φίλες το blogger μας μεταφερθήκαμε σε ενα επίσημο διαμορφωμένο σάιτ στο  http://www.tirnavitikanea.com Σας περιμένου...