Δευτέρα 18 Μαΐου 2015

ΤΥΡΝΑΒΟΣ: Πρώτο παγκόσμιο βραβείο Γαλλοφωνίας στο 1ο και 2ο Δημοτικό Σχολείο

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)
Του Κώστα Τσόλα
Μια σημαντική διάκριση είχαν τα 1ο και 2ο Δημοτικά Σχολεία Τυρνάβου κατακτώντας το πρώτο παγκόσμιο βραβείο Γαλλοφωνίας στην κατηγορία 10 -12 χρόνων, με θέμα « Ζωγραφιές του κόσμου». Διαγωνισμός ο οποίος πραγματοποιήθηκε στη Γαλλία και που συμμετείχαν σχολεία από όλο τον κόσμο.
Η ευρύτητα του εγχειρήματος, τους συνεπήρε και το αποτέλεσμα τους δικαίωσε. Στο πλαίσιο αυτής της συμμετοχής εκπόνησαν και project με τα αντίστοιχα θέματα που θα παρουσιάσουν σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στις 20 Μαΐου, στις 7.30 μ.μ. στο Δημοτικό Θέατρο Τυρνάβου. Τα παιδιά και των δύο σχολείων εργάστηκαν με μεράκι και ενθουσιασμό. Βέβαια η εκδήλωση, μετά την παγκόσμια διάκριση θα αποκτήσει ιδιαίτερο χαρακτήρα.
Οι μαθητές των δύο σχολείων συμμετείχαν στον διαγωνισμό με δύο κατασκευές κολάζ που έστειλαν στη Γαλλία, με τις οποίες προσπάθησαν να αποδώσουν τους ελληνογαλλικούς δεσμούς.
« Κάτω από τον ήλιο και κάτω από το φεγγάρι μιλάμε μια γλώσσα κοινή» ήταν το μήνυμα που έστειλαν οι μαθητές του 1ου Δημοτικού Τυρνάβου και « τα Γαλλικά είναι μια γλώσσα χωρίς σύνορα, είναι μια γλώσσα του φωτός» το μήνυμα του 2ου Δημοτικού.
Σημαντική υπήρξε η συμβολή στην όλη διαδικασία του Γαλλικού Ινστιτούτου και στην περιοχή μας του παραρτήματος Λάρισας και της διευθύντριας κ. Χρύσας Βουλγαράκη.
Την όλη προσπάθεια συντόνισε, με την αμέριστη συμπαράσταση των διευθυντών των δύο σχολείων κ. Αθανασίας Τσιού και κ. Αθανασίου Φαρμάκη, η καθηγήτρια των Γαλλικών κ. Κατερίνα Παπαστεργίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Μεταφερθήκαμε σε νέα διεύθυνση.! tirnavitikanea.gr

  Αγαπητοί φίλοι και φίλες το blogger μας μεταφερθήκαμε σε ενα επίσημο διαμορφωμένο σάιτ στο  http://www.tirnavitikanea.com Σας περιμένου...