Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2016

Το έθιμο της Καραμπίνας στον Αμπελώνα.

Ένα έθιμο που έγινε θεσμός για την ιστορία σχετικά με την αλλαγή του χρόνου.
Όπως σε κάθε πόλη η χωριό υπάρχουν έθιμα για την αλλαγή του χρόνου, στη περιοχή μας και πιο συγκεκριμένα στον Αμπελώνα το έθιμο με την "Καραμπίνα" είναι ένας τρόπος εκδήλωσης για να καλοδεχτούμε την καινούργια χρονιά.  
Από το απόγευμα σε κάθε σπίτι ετοιμάζονται οι προετοιμασίες για την νέα χρονιά με τους φίλους και συγγενείς να συγκεντρώνονται σε ένα μεγάλο τραπέζι και όταν η ώρα πλησιάζει για να διώξουμε τον παλιό χρόνο και να καλωσορίσουμε το νέο χρόνο, με χαρά και συγκίνηση οι κάτοικοι σε κάθε σπίτι ετοιμάζουν την καραμπίνα και όταν η ώρα είναι ακριβώς 00:00 τότε ξεκινούν οι πυροβολισμοί με στόχο τον ουρανό και με διάρκεια από 3 έως 5 λεπτά, ενώ πυροβολισμοί ακούγονται στον Αμπελώνα έως και της 01:00 η ώρα.
- Σας ευχόμαστε Καλή Χρονιά με το 2017 να φέρει στη ζωή μας νέα ελπίδα, νέες προσδοκίες και να αφήσει στο παρελθόν τις πίκρες. Να βλέπουμε μπροστά και να χαμογελάμε!








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Μεταφερθήκαμε σε νέα διεύθυνση.! tirnavitikanea.gr

  Αγαπητοί φίλοι και φίλες το blogger μας μεταφερθήκαμε σε ενα επίσημο διαμορφωμένο σάιτ στο  http://www.tirnavitikanea.com Σας περιμένου...