Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2016

Ένα νέο πρόγραμμα του Δήμου Τυρνάβου που αφορά τη συλλογή χαρτιού βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη

ΤΥΡΝΑΒΟΣ Γραφείο «Ε»
Ένα νέο πρόγραμμα του Δήμου Τυρνάβου που αφορά τη συλλογή χαρτιού βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη. Το πρόγραμμα αυτό ξεκίνησε από τα σχολεία, ενώ θα ακολουθήσει και δεύτερη φάση που θα καλύψει χώρους που στεγάζονται δημόσιες και δημοτικές υπηρεσίες.
Αναλυτικότερα, οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί των σχολείων του Δήμου Τυρνάβου θα συλλέγουν το καθαρό και έντυπο χαρτί, ξεχωριστά από τα άλλα απορρίμματα και θα το τοποθετούν σε ειδικούς κάδους.
Για τον σκοπό αυτό η υπηρεσία Καθαριότητας διαθέτει δύο χάρτινους κάδους, χορηγία της Χαρτοβιομηχανίας Φθιώτιδας, σε όλα τα σχολεία του Δήμου και αναλαμβάνει να πραγματοποιεί τη συλλογή του χαρτιού. Δημιουργείται έτσι ένα μικρό χωριστό ρεύμα συλλογής απορριμμάτων κάτι που, αποτελεί ένα βήμα στη προσπάθεια εισαγωγής στην καθημερινότητα των πολιτών, της εναλλακτικής διαχείρισης των απορριμμάτων. Μια διαχείριση που απαιτεί χωριστά ρεύματα συλλογής και τον διαχωρισμό των απορριμμάτων στην πηγή, δηλαδή εκεί που αυτά παράγονται. Στόχος της υπηρεσίας Καθαριότητας είναι να μυηθούν οι μαθητές στη διαλογή των απορριμμάτων και να «μεταφέρουν» αυτή τη συμπεριφορά στην καθημερινότητά τους.
Στη φωτ.: Ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας κ. Χρήστος Τσιόπας παραδίδει τους κάδους συλλογής απορριμμάτων χαρτιού στη διευθύντρια του 1ου Γυμνασίου Τυρνάβου κ. Τζένη Μπόραντα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Μεταφερθήκαμε σε νέα διεύθυνση.! tirnavitikanea.gr

  Αγαπητοί φίλοι και φίλες το blogger μας μεταφερθήκαμε σε ενα επίσημο διαμορφωμένο σάιτ στο  http://www.tirnavitikanea.com Σας περιμένου...