Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2016

Όλα έτοιμα για το "Κοινωνικό Πανεπιστήμιο" * Τα μαθήματα αρχίζουν τον ερχόμενο Νοέμβριο

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε») Του Κώστα Τσόλα
Το Κοινωνικό Πανεπιστήμιο Τυρνάβου είναι από χθες γεγονός, μετά την υπογραφή του συμφωνητικού συνεργασίας των δύο φορέων για την υλοποίηση μορφωτικού προγράμματος ψυχολογίας-κοινωνιολογίας του Δήμου, από τον δήμαρχο κ. Παναγιώτη Σαρχώση και τη συντονίστρια Θεσσαλίας εκ μέρους του «Κοινωνικού Πανεπιστημίου Ενεργών Πολιτών» κ. Πασχαλίνας Κόζυβα.
Το ετήσιο μορφωτικό πρόγραμμα έχει ως σκοπό να δώσει την ευκαιρία σε κάθε ενδιαφερόμενο πέρα από ηλικία, μορφωτικό επίπεδο και επαγγελματική ενασχόληση, να διευρύνει τους ορίζοντες της σκέψης του και τα πνευματικά του ενδιαφέροντα με διαχρονικά θέματα και ζητήματα που απασχολούν την καθημερινότητά του.
Το Πρόγραμμα «Κοινωνικό Πανεπιστήμιο» εντάσσεται στο πλαίσιο της Διά Βίου Μάθησης και στοχεύει στη διαρκή επιμόρφωση του πολίτη με παροχή ποιοτικής και έγκυρης γνώσης, ενώ βασίζεται στην ελεύθερη επιλογή με κριτήριο το προσωπικό και επαγγελματικό ενδιαφέρον.
Το πρόγραμμα του Κοινωνικού Πανεπιστημίου κατά το ακαδημαϊκό έτος 2016-2017 περιλαμβάνει θέματα από το ευρύ επιστημονικό πεδίο της Ψυχολογίας και της Κοινωνιολογίας. Διαπρεπείς στον χώρο τους επιστήμονες κλήθηκαν, μέσα από συστηματικά οργανωμένες σειρές μαθημάτων, να προσφέρουν στα μέλη του φορέα «Ενεργοί Πολίτες» έγκυρες, κατασταλαγμένες γνώσεις αλλά και προβληματισμούς.
Επίσης, το διδακτικό υλικό και η ενδεικτική βιβλιογραφία αναρτώνται στην ιστοσελίδα όπου, οι σπουδαστές έχουν τη δυνατότητα πρόσβασης με ειδικό κωδικό.
Από τον Νοέμβριο του 2016 θα ξεκινήσει στον Τύρναβο ο παρακάτω ετήσιος επιμορφωτικός τομέας:
Ψυχολογία – Κοινωνιολογία (θέματα που άπτονται της ψυχικής και κοινωνικής μας υγείας).
Τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται σε 16 τετράωρες συναντήσεις ανά δεκαπενθήμερο, από τον Νοέμβριο έως τον Ιούνιο του 2017 στον χώρο του Εμμανούηλειου Πνευματικου Κέντρου, θα συνοδεύεται από εποπτικό υλικό, όπως διαφάνειες, ακουστικό υλικό κ.λπ. και θα έχουν τη μορφή παρουσιάσεων, βιωματικών εργαστηρίων και αλληλοδραστικών συζητήσεων. Στο κλείσιμο του προγράμματος θα απονεμηθούν Βεβαιώσεις Ετήσιας Επιμόρφωσης.
Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για εγγραφές λήγει στις 30 Οκτωβρίου και δικαίωμα έχουν άτομα άνω των 18 ετών, ανεξάρτητα από το εθνικό, μορφωτικό, οικονομικό ή κοινωνικό επίπεδο.
Υπάρχει η δυνατότητα για τους σπουδαστές να εκπονήσουν προαιρετική εργασία (από ένα έως τέσσερα άτομα) σε μία υποθεματική κατηγορία κάποιας θεματικής ενότητας την οποία παρακολουθούν έχοντας τη βοήθεια και την υποστήριξη (ερευνητική και βιβλιογραφική) του ανάλογου εισηγητή. Η εργασία αυτή θα μπορεί να αναρτάται δημόσια σε ηλεκτρονικό περιοδικό με ISSN ή στην ιστοσελίδα του «Κοινωνικού Πανεπιστημίου Ενεργών Πολιτών» και να παρουσιάζεται με μορφή προφορικής ανακοίνωσης στο Πανελλήνιο Συνέδριο που θα διοργανώνεται από το φορέα κάθε δύο χρόνια.
Το «Κοινωνικό Πανεπιστήμιο» λειτουργεί με επιτυχία εδώ και τρία χρόνια στις πόλεις Καβάλα, Ξάνθη, Αλεξανδρούπολη, Δράμα, Θεσσαλονίκη, Κοζάνη.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν και με τη συντονίστρια του νομού Τρικάλων και του Δήμου Τυρνάβου, κ. Κόζυβα Πασχαλίνα, στο τηλ. 6972-849847 και στη γραμματεία του φορέα κ. Γεωργία Φωτιάδου στο τηλ. 6947-449794 και 6995-400444.
Υπάρχει ακόμα δυνατότητα ηλεκτρονικής επικοινωνίας στο email:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Μεταφερθήκαμε σε νέα διεύθυνση.! tirnavitikanea.gr

  Αγαπητοί φίλοι και φίλες το blogger μας μεταφερθήκαμε σε ενα επίσημο διαμορφωμένο σάιτ στο  http://www.tirnavitikanea.com Σας περιμένου...