Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2016

Το τελευταίο χρονικό διάστημα παρατηρούνται στην περιοχή μας περιστατικά βάναυσης κακοποίησης – δηλητηρίασης ζώων

Ανακοίνωση 

Το τελευταίο χρονικό διάστημα παρατηρούνται στην περιοχή μας περιστατικά βάναυσης κακοποίησης – δηλητηρίασης ζώων. Σε μία πόλη που έχει άρρηκτα συνδεδεμένο το όνομα της και την ιστορία της με τον πολιτισμό, αυτά τα περιστατικά αποτελούν ντροπή.
Οι «φόλες» δεν σκοτώνουν μόνο τα ζώα αλλά και την ηθική μας, την αξιοπρέπεια μας και τον πολιτισμό μας.
Ο Δήμος Τυρνάβου καταδικάζει απερίφραστα ανάλογες ενέργειες, που δεν διαφέρουν σε τίποτα από την κοινή δολοφονία, ενέργειες που σχετίζονται και με την ασφάλεια των κατοίκων καθώς αδίστακτοι συμπολίτες τοποθετούν «φόλες» ανεξέλεγκτα, ακόμα και σε παιδικές χαρές. Επισημαίνουμε ότι τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς (σκύλοι, γάτες) προστατεύονται από το Ν. 4039/ 2012 και σύμφωνα με τις διατάξεις του, οι δράστες κακοποίησης τους (δηλητηριάσεις κ.λ.π.), τιμωρούνται με υψηλές ποινές φυλάκισης και μεγάλα χρηματικά πρόστιμα (έως και 5 χρόνια φυλάκιση και έως και 30.000 ευρώ).
Η Δημοτική Αρχή ευχαριστεί τις φιλοζωικές οργανώσεις αλλά και κάθε πολίτη ξεχωριστά που στέκεται αρωγός στη διαχείριση ενός προβλήματος που απασχολεί το Δήμο.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Μεταφερθήκαμε σε νέα διεύθυνση.! tirnavitikanea.gr

  Αγαπητοί φίλοι και φίλες το blogger μας μεταφερθήκαμε σε ενα επίσημο διαμορφωμένο σάιτ στο  http://www.tirnavitikanea.com Σας περιμένου...