Πέμπτη 26 Μαΐου 2016

Εκατόν πενήντα παράνομες συνδέσεις διαπίστωσε το τελευταίο διάστημα η ΔΕΥΑ Τυρνάβου

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)
Του Κώστα Τσόλα
Εκατόν πενήντα παράνομες συνδέσεις διαπίστωσε το τελευταίο διάστημα η ΔΕΥΑ Τυρνάβου σε ό,τι αφορά στο δίκτυο ακάθαρτων λυμάτων της επιχείρησης, γεγονός όχι δίκαιο για τους υπόλοιπους πολίτες οι οποίοι χρόνια τώρα έχουν πληρώσει τέλη σύνδεσης αλλά και σε κάθε λογαριασμό του νερού πληρώνουν και τα τέλη αποχέτευσης.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ήδη ξεκίνησε η διαδικασία επιβολής προστίμων στους παρανομούντες δημότες ανάλογα με τα τετραγωνικά της οικίας.
Σε σχετική ανακοίνωση από τη ΔΕΥΑ Τυρνάβου τονίζεται ότι με σεβασμό στον καταναλωτή, ο Δήμος Τυρνάβου εφαρμόζει και υπερασπίζει εδώ και ενάμιση χρόνο περίπου και συγκεκριμένα από την 1η Ιανουαρίου 2015 μία τιμολογιακή πολιτική για το νερό που απαντά στη δύσκολη οικονομική συγκυρία, εξασφαλίζοντας μία από τις χαμηλότερες τιμές χρέωσης νερού στη χώρα και υπερασπιζόμενος τα οικονομικά των λαϊκών οικογενειών.
Και η ανακοίνωση συνεχίζει: «Στην παραπάνω λογική επέβαλε και εφαρμόζει ενιαία τιμολογιακή πολιτική σε όλο τον δήμο στη βάση της ισονομίας και της ισότητας.
Η ΔΕΥΑ Τυρνάβου στη γενικότερη προσπάθεια εξορθολογισμού όλης της λειτουργίας της επιχείρησης στους ελέγχους που διενεργεί στο δίκτυο αποχέτευσης ακαθάρτων στην πόλη του Τυρνάβου, διαπίστωσε 150 περίπου παράνομες συνδέσεις. Αυτό δεν βοηθάει στην επίτευξη των στόχων και των σκοπών της επιχείρησης.
Καλούμε τους πολίτες να σεβαστούν και να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις που προκύπτουν από τη σχέση του με τη ΔΕΥΑΤ. Αυτό θα συμβάλει μακροπρόθεσμα στη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους συμπολίτες μας και στην καλύτερη διαχείριση των υποδομών της ΔΕΥΑΤ».
Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΥΣ ΠΑΡΑΝΟΜΟΥΝΤΕΣ
Εν τω μεταξύ μακριά από υπερβολικές διαθέσεις αλλά με στόχο μόνο να κατανοήσουν οι παρανομούντες ότι πρέπει να συμμορφωθούν και να ενταχθούν στα νόμιμα πλαίσια της επιχείρησης όπως και οι υπόλοιποι πολίτες ο γενικός διευθυντής της ΔΕΥΑΤ κ. Σταύρος Τσαγκαράκος απέστειλε επιστολή στους παρανομούντες. Στην επιστολή σημειώνει μεταξύ άλλων:
«Σας ενημερώνουμε ότι μετά από έλεγχο των υπαλλήλων της ΔΕΥΑΤ διαπιστώθηκε η σύνδεση του ακινήτου σας στην οδό ………, με το δίκτυο αποχέτευσης ακαθάρτων.
Σας παρακαλούμε όπως προσέλθετε εντός 10ημέρου από την επίδοση της παρούσης στα γραφεία της Δ.Ε.Υ.Α.Τ. προσκομίζοντας την Άδεια σύνδεσης του ακινήτου με το δίκτυο αποχέτευσης η οποία σας χορηγήθηκε από την επιχείρηση.
Στην περίπτωση που η σύνδεσή σας δεν έχει δηλωθεί στη ΔΕΥΑΤ, να μας προσκομίσετε τα κάτωθι σε φωτοαντίγραφα:
1. Οικοδομική άδεια του ακινήτου,
2. Τακτοποίηση αυθαίρετης κατασκευής με το Ν. 4014/2011 ή το Ν. 4178/2013,
3. Κάτοψη του ακινήτου,
4. Απόσπασμα κτηματολογίου για το ακίνητο,
5. Φωτοτυπία Δελτίου ταυτότητας του ιδιοκτήτη του ακινήτου
6. Α.Φ.Μ. και Δ.Ο.Υ. του ιδιοκτήτη του ακινήτου
Σας επισημαίνουμε ότι:
α. Σε περίπτωση που αδυνατεί να προσέλθει ο ιδιοκτήτης του ακινήτου, δύναται να προσκομίσει τα παραπάνω έγγραφα εξουσιοδοτημένος εκπρόσωπός του.
β. Σε περίπτωση που έχει αλλάξει ο ιδιοκτήτης και δεν έχει δηλωθεί στη Δ.Ε.Υ.Α.Τ., ο νέος ιδιοκτήτης πρέπει να προσκομίσει αποδεικτικά συμβολαιογραφικό έγγραφο (αγοράς ή αποδοχής κληρονομιάς) ή Ε9 έτους 2015.

ΕΦ. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΛΑΡΙΣΑΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Μεταφερθήκαμε σε νέα διεύθυνση.! tirnavitikanea.gr

  Αγαπητοί φίλοι και φίλες το blogger μας μεταφερθήκαμε σε ενα επίσημο διαμορφωμένο σάιτ στο  http://www.tirnavitikanea.com Σας περιμένου...