Τρίτη 29 Μαρτίου 2016

Παγωνιά έπληξε δενδροκαλλιέργειες.,..... ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΔΕΝΔΡΩΝ – ΤΥΡΝΑΒΟY-ΣΥΚΟΥΡΙΟΥ

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)
Του Κώστα Τσόλα
Σε δύσκολη θέση και πάλι δεκάδες αγρότες του κάμπου του Τυρνάβου, αλλά και σε περιοχές του Δήμου Τεμπών, από τον παγετό που σημειώθηκε τα ξημερώματα του περασμένου Σαββάτου 26 Μαρτίου με το θερμόμετρο να δείχνει -2 βαθμούς Κελσίου. Οι πρώτες ζημιές φάνηκαν μερικές ώρες μετά σε περιβόλια της περιοχής Δένδρων Πλατανουλίων αλλά και σε άλλες αγροτικές περιοχές του Τυρνάβου και του Συκουρίου όπου η παγωνιά «έκαψε» τους ανθούς και τα καρπίδια που μόλις είχαν «δέσει» στο άνθος.
Μιλώντας χθες στην «Ε» ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Δένδρων κ. Χρήστος Τασιούλας είπε ότι με τον παγετό του περασμένου Σαββάτου υπέστησαν μεγάλες ζημιές οι δενδρώδεις καλλιέργειες, τα αμπέλια αλλά και τα κηπευτικά. Ειδικά μεγάλη είναι η καταστροφή στα πρώιμα βερίκοκα και ροδάκινα.
Για τον λόγο αυτό κάλεσε κλιμάκιο του ΕΛΓΑ να επισκεφθεί την περιοχή. Άμεση υπήρξε η ανταπόκριση του ΕΛΓΑ, κλιμάκιο του οποίου με επικεφαλής τον διευθυντή ΕΛΓΑ Θεσσαλίας επισκέφθηκε την περιοχή Δένδρων – Πλατανουλίων. Σύμφωνα με τον κ. Τασιούλα η ζημιά είναι ήδη εμφανής και θα γίνει ακόμα πιο ορατή τις επόμενες ημέρες με την άνοδο της θερμοκρασίας.
Από τον ΕΛΓΑ έχει γίνει ήδη η αναγγελία ζημιάς για δενδρώδεις καλλιέργειες, αμπέλια και κηπευτικά και καλούνται οι πληγέντες παραγωγοί να προσέλθουν στα κατά τόπους γραφεία του ΕΛΓΑ μέχρι και τις 11 Απριλίου και να κάνουν δήλωση ζημιάς.
ΣΤΟ ΣΥΚΟΥΡΙΟ
Όπως δήλωσε χθες το απόγευμα στην «Ε» ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Συκουρίου του Δήμου Τεμπών κ. Γιώργος Καλότυχος νωρίς το πρωί του περασμένου Σαββάτου 26 Μαρτίου, ο ίδιος έκανε αυτοψία στις αγροτικές περιοχές με αμυγδαλοκαλλιέργεια, Συκουρίου, Πουρναρίου, Όσσας και Κυψελοχωρίου, όπου διαπίστωσε θερμοκρασίες στους -2 βαθμούς Κελσίου. Επίσης όλη περιοχή κάτω από τα χωριά είχε κυριολεκτικά ασπρίσει από τον παγετό.
Ο κ. Καλότυχος ήρθε σε επαφή με τον ΕΛΓΑ συνεργεία του οποίου αύριο Τετάρτη πρόκειται να μεταβούν επί τόπου για να διαπιστώσουν το μέγεθος της ζημιάς ώστε στη συνέχεια να γίνει η εξαγγελία των ζημιών.
ΛΕΖΑΝΤΑ 1-2: Η παγωνιά «έκαψε» τα καρπίδια και τους ανθούς
- ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΛΑΡΙΣΑΣ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Μεταφερθήκαμε σε νέα διεύθυνση.! tirnavitikanea.gr

  Αγαπητοί φίλοι και φίλες το blogger μας μεταφερθήκαμε σε ενα επίσημο διαμορφωμένο σάιτ στο  http://www.tirnavitikanea.com Σας περιμένου...