Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου 2015

Tιμήθηκε ο Άγιος Γεδεών στον Τύρναβο * Πλήθος κόσμου στις λατρευτικές εκδηλώσεις

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)
Του Κώστα Τσόλα
 
Χοροστατούντος του μητροπολίτη Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσοστόμου τελέστηκαν οι εορταστικές εκδηλώσεις για την εορτή του πολιούχου του Τυρνάβου οσιομάρτυρα Αγίου Γεδεών.
Παρά το ψιλόβροχο και το τσουχτερό κρύο πλήθος κόσμου συνέρρευσε τόσο προχθές παραμονή όσο και χθες στον πανηγυρίζοντα ιερό ναό.
Στις 8 το πρωί πραγματοποιήθηκε πανηγυρική αρχιερατική θεία λειτουργία και δοξολογία χοροστατούντος του σεβασμιοτάτου μητροπολίτη Τρίκκης και Σταγών και με τη συμμετοχή του ιερού κλήρου της πόλης και της ευρύτερης περιοχής.
Για τον βίο του Αγίου μίλησε ο μητροπολίτης σεβασμιότατος κ. Χρυσόστομος καθώς και ο πρωτοσύγκελος της μητρόπολής μας αρχιμανδρίτης π. Δαμασκηνός με ιδιαίτερο σεβασμό στο πρόσωπο του Αγίου και τα μηνύματα που δίνει η θυσία του στον Τύρναβο για τον Χριστό, την εκκλησία, την ορθοδοξία και τον Ελληνισμό.
Μετά τη Δοξολογία ακολούθησε λιτάνευση της Αγίας Κάρας και της Ιερής εικόνας του Αγίου με τους ήχους της Φιλαρμονικής του Δήμου υπό τη διεύθυνση του κ. Θέμη Σαμαντζή.
Άψογη από κάθε άποψη και φέτος η προετοιμασία των θρησκευτικών εκδηλώσεων από τον τελετάρχη πρωτοσύγκελο αρχιμανδρίτη π. Αχίλλιο Τσούτσουρα και από πλευράς Δήμου του κ. Βασίλη Σαμουλαδά.
Στη χθεσινή αρχιερατική θεία λειτουργία και λιτανεία και στον προχθεσινό εσπερινό παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων οι βουλευτές κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, Χρήστος Κέλλας, Βασίλης Κόκκαλης και Γεώργιος Κατσαντώνης, ο αντιπεριφερειάρχης κ. Δημήτρης Παπαδημόπουλος, ο δήμαρχος Τυρνάβου κ. Παναγιώτης Σαρχώσης, η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Τυρνάβου κ. Ρούλα Σουρλατζή – Ζαχαράκη, ο αντιδήμαρχοι κ. Χρήστος Τσιόπας, Κώστας Κουλιός, Γιώργος Μπανταβάνης, Αλέκος Χατζηκρανιώτης, Κώστας Χρυσοβέργης, ο πρόεδρος της Δ. Ενότητας Τυρνάβου κ. Γιώργος Χαλούλης, ο διευθυντής του Δήμου κ. Πέτρος Οντούλης, ο διοικητής του Α.Τ. Τυρνάβου αστυνόμος Α' Ευάγγελος Πελεκάνης, ο υποδιοικητής της ΔΕΜΥ Τυρνάβου πλωτάρχης Δημήτριος Χουλιαρός επικεφαλής αντιπροσωπίας οι πρόεδροι των Διαδημοτικών Σφαγείων Τυρνάβου – Λάρισας και του Ο.Κ.Π.Δ.Τ. κ. Ανδρέας Ντάμτσιος και κ. Φανή Λαγκιόλη – Μπίλιου, οι πρώην δήμαρχοι Τυρνάβου και Αμπελώνα κ. Αναστασία Ψύρρα και οι κ. Δημήτριος Κουγιώνης και Σταύρος Δόβας, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Τυρνάβου κ. Τάσος Ψύρρας, ο πρώην αντιδήμαρχος κ. Βασίλης Νταβαρούκας, ο πρόεδρος του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Αμπελώνα κ. Ζήσης Παρλίτσης, ο πρόεδρος των Πολυτέκνων Ν. Λάρισας κ. Νίκος Τσόγιας, μέλη του δημοτικού συμβουλίου κ.ά.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Μεταφερθήκαμε σε νέα διεύθυνση.! tirnavitikanea.gr

  Αγαπητοί φίλοι και φίλες το blogger μας μεταφερθήκαμε σε ενα επίσημο διαμορφωμένο σάιτ στο  http://www.tirnavitikanea.com Σας περιμένου...