Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2015

Ο Τύρναβος τίμησε την επέτειο του '40

ΤΥΡΝΑΒΟΣ(Γραφείο «Ε»)
Του Κώστα Τσόλα
Γιορτάστηκε και στον Δήμο Τυρνάβου με επισημότητα η εθνική επέτειος του «ΟΧΙ» της 28ης Οκτωβρίου του 1940 με τη συμμετοχή του λαού και των αρχών της περιοχής. Εντυπωσιακή ήταν και φέτος στην πόλη του Τυρνάβου η μαθητική και στρατιωτική παρέλαση καθώς και η παρέλαση των μελών του Ποντιακού Συλλόγου, υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής του Δήμου σε διεύθυνση του Θέμη Σαμαντζή.
Προχθές Τετάρτη, ανήμερα της Εθνικής Επετείου τελέστηκε επίσημη δοξολογία στον μητροπολιτικό ναό της Παναγίας Φανερωμένης Τυρνάβου, προεξάρχοντος του αρχιερατικού επιτρόπου Τυρνάβου αρχιμανδρίτη π. Δαμασκηνού.
Στη συνέχεια στην κεντρική πλατεία της πόλης εψάλη επιμνημόσυνη δέηση για τους πεσόντες νεκρούς και ακολούθησε κατάθεση στεφάνων.
Ακολούθησε παρέλαση των μαθητών των σχολείων του Τυρνάβου και στρατιωτικού τμήματος.
Αξίζει να σημειωθεί ότι φέτος δεν στήθηκε εξέδρα για τους επισήμους και προσκεκλημένους σύμφωνα με το πρωτόκολλο, αλλά όλοι παρακολούθησαν την παρέλαση από το πεζοδρόμιο μαζί με τους πολίτες, γεγονός που σχολιάστηκε θετικά για την απόφαση αυτή της δημοτικής αρχής του κ. Παναγιώτη Σαρχώση.
ΣΤΟΝ ΑΜΠΕΛΩΝΑ
Ανάλογες ήταν και οι εορταστικές εκδηλώσεις στον Αμπελώνα. Το πρωί εψάλη δοξολογία στον μητροπολιτικό ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Αμπελώνα προεξάρχοντος του αρχιερατικού επιτρόπου Αμπελώνα πρωτοπρεσβυτέρου Νεκταρίου Φωκίδη, ενώ ακολούθησε κατάθεση στεφάνων και παρέλαση των μαθητών των δημοτικών σχολείων του γυμνασίου και του λυκείου. Τον δήμο Τυρνάβου εκπροσώπησε η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Ρούλα Σουρλατζή – Ζαχαράκη, ενώ παρευρέθηκαν ακόμη ο αντιδήμαρχος Αμπελώνα κ. Κώστας Χρυσοβέργης, η πρόεδρος της Δ.Κ. Αμπελώνα κ. Τασούλα Νταλαμπέκα, μέλη του δημοτικού και τοπικού συμβουλίου κ.α.
ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΛΑΡΙΣΑΣ




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Μεταφερθήκαμε σε νέα διεύθυνση.! tirnavitikanea.gr

  Αγαπητοί φίλοι και φίλες το blogger μας μεταφερθήκαμε σε ενα επίσημο διαμορφωμένο σάιτ στο  http://www.tirnavitikanea.com Σας περιμένου...