Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2015

Καλά πάει ο τρύγος...«Ουρές» δημιουργούνται από τους παραγωγούς για την παράδοση των σταφυλιών στο Οινοποιείο Τυρνάβου

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)
Του Κώστα Τσόλα
Συνεχίζεται απρόσκοπτα και χωρίς προβλήματαο τρύγος από τον Οινοποιητικό Συνεταιρισμό Τυρνάβου. Σε μια περίοδο οικονομικής ύφεσης και οικονομικής κρίσης το Οινοποιείο Τυρνάβου προχώρησεσε αύξηση της τιμής εισκόμισης, μετά από πρόταση της διοίκησης και έγκριση από τη Γενική Συνέλευση στις αρχές Σεπτεμβρίου.
Μέχρι και χθες παραλήφθησαν ποικιλίες Σιράχ, Μερλότ Καπερνέ, Μπαντίκι, Ugniblanc ώριμα, Μακαμπέο, Μοσχάτοκαι όλες οι άλλες λευκές οινοποιήσιμες ποικιλίες. Ενώ τώρα παραλαμβάνεται ο Ροδίτης.
Οι γεωπόνοι του Συνεταιρισμού έκαναν ελέγχους στους αμπελώνες της ευρύτερης περιοχής του Τυρνάβου για να παρακολουθήσουν την εξέλιξή τους, την ωρίμανση τους και τα ζάχαρα τους και των υπόλοιπων ποικιλιών σταφυλιών.
Ικανοποιημένοι από την εξέλιξη του τρύγουδήλωσαν ο πρόεδρος του συνεταιρισμού κ. Αγησίλαος Ραψανιώτης, τα μέλη της διοίκησης αλλά και η διεύθυνση της επιχείρησης.
Ο κ. Ραψανιώτης τόνισε,ότι και φέτος το Οινοποιείο Τυρνάβου προσφέρει στους καταναλωτές ό,τι καλύτερο παράγει η περιοχή Τυρνάβου από σταφυλική παραγωγή και εφαρμόζοντας σε όλα τα κτήματα «ολοκληρωμένο σύστημα διαχείρισης ποιότητας» και στο εργοστάσιο σύστημα ISO και HACCP, προσφέρει μία αξιόλογη γκάμα προϊόντων αναγνωρισμένης ποιότητας και κύρους, το κρασί, το τσίπουρο και το ούζο.
Και φέτος ο Α.Ο.Σ. Τυρνάβου, θα παραλάβει συνολικά σταφύλια από τους συνεταιριστές – μέλη του, άνω των 13.000.000 κιλών, συνεχίζοντας έτσι για ακόμη μία χρονιά, τη σταθερή του πορεία.
Υπενθυμίζεται ότι η περιοχή Τυρνάβου έχει στο δυναμικό της πάνω από 25.000 στρέμματα αμπέλια.
Ο ΟΙΝΟΠΟΙΗΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΤΥΡΝΑΒΟΥ
Από το Οινοποιείο Τυρνάβου παράγονται πολλών ειδών οίνοι, συμπυκνωμένα γλεύκη, αποστάγματα, ούζο και όλα από τα σταφύλια της περιοχής Τυρνάβου. Ο Αγροτικός Οινοποιητικός Συνεταιρισμός Τυρνάβου είναι πιστοποιημένος κατά ISO 9001/2000 και στους αμπελώνες των μελών του, εφαρμόζεται σύστημα ολοκληρωμένης διαχείρισης κατά AGRO 2.1-2.2».
Σήμερα ο Συνεταιρισμός έχει 466 μέλη αμπελουργούς της ευρύτερης περιοχής Τυρνάβου δηλαδή πιο συγκεκριμένα: 283 από τον Τύρναβο, 100 από το Δαμάσι, 39 από τον Αμπελώνα, 20 από τα Δελέρια, 20 από το Αργυροπούλι, 4 από τα Πλατανούλια.
Το σύνολο των αμπελιών που καλλιεργούν τα μέλη είναι 8.259 στρέμματα οινοποιησήμων σταφυλιών. Τα προϊόντα που παράγονται από την επεξεργασία αυτή είναι περίπου: 6.000 τόνοι κρασιά, 400 τόνοι τσίπουρο και ούζο καθώς και 100-200 τόνοι συμπυκνωμένα και ανακαθαρισμένα συμπυκνωμένα γλεύκη.
Τα προϊόνταπωλούνται σε όλη σχεδόν την Ελλάδα,ενώ μια ποσότητα εξάγεται (κύρια στην Αυστραλία, Καναδά, Κίνα και Γερμανία).
Τα προϊόντα του Συνεταιρισμού κυκλοφορούν σε πάνω από 60 ετικέτες, ούζο, τσίπουρο και κρασί.
Οι εγκαταστάσεις του Συνεταιρισμού εκτείνονται σε μια επιφάνεια 50.000 τ.μ, ενώ η δυνατότητα σε αποθηκευτικό χώρο δεξαμενών είναι 130.000 εκατόλιτρα.
ΠΗΓΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΛΑΡΙΣΑΣ




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Μεταφερθήκαμε σε νέα διεύθυνση.! tirnavitikanea.gr

  Αγαπητοί φίλοι και φίλες το blogger μας μεταφερθήκαμε σε ενα επίσημο διαμορφωμένο σάιτ στο  http://www.tirnavitikanea.com Σας περιμένου...