Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2015

Ιταλοί ανασκαφείς στη Σκοτούσα.. *23 ΜΕΛΗ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ

ΦΑΡΣΑΛΑ (Γραφείο «Ε»)
Του Αχ. Μπακαλέξη
Πριν λίγες ημέρες έφθασε στα Φάρσαλα η πρώτη ομάδα της 23μελούς ιταλικής αρχαιολογικής αποστολής του Πανεπιστημίου Messina της Ιταλίας που ασχολείται με το Ερευνητικό Πρόγραμμα της Αρχαίας Σκοτούσας. Είναι η δεύτερη χρονιά που εκπονείται το εν λόγω φιλόδοξο πρόγραμμα, το οποίο αποτελεί προϊόν της συνεργασία της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λάρισας και του Πανεπιστημίου Messina της Ιταλίας, υπό την αιγίδα του Δήμου Φαρσάλων. Τη διεύθυνση θα έχουν από κοινού η Σοφία Καραπάνου και ο Francesco La Torre, ενώ εκ μέρους του Δήμου Φαρσάλων θα λάβει μέρος η ειδική συνεργάτιδα του δημάρχου κ. Βάσω Νούλα.
Την ιταλική αποστολή υποδέχθηκε ο δήμαρχος Φαρσάλων κ. Αρης Καραχάλιος, οι αντιδήμαρχοι κ. Χρ. Παπαγεωργίου, Γιάννης Βασιλείου και η αρχαιολόγος κ. Βάσω Νούλα. Ο δήμαρχος Φαρσάλων δήλωσε ικανοποιημένος για την ελληνο-ιταλική συνεργασία και τη συνέχιση των αρχαιολογικών ερευνών στην αρχαία Σκοτούσα, ευχήθηκε καλή ευόδωση των εργασιών και καλά ευρήματα, ενώ δεν παρέλειψε να τονίσει ότι ο Δήμος θα είναι σταθερά και έμπρακτα αρωγός όλων των προσπαθειών. Η ιταλική αποστολή διαμένει στα πρώην δημοτικά σχολεία Σκοτούσας και Αγίου Κωνσταντίνου που ανακαινίστηκαν για τον σκοπό αυτό, ενώ ο Δήμος Φαρσάλων ευχαριστεί την οικογένεια Αθανασίου Χουλιαρόπουλου που για δεύτερη χρονιά παραχώρησε αφιλοκερδώς την οικία της στον Αγιο Κωνσταντίνο για τη φιλοξενία των πέντε Ιταλών καθηγητών.
Οι εργασίες στον ανασκαφικό τομέα άρχισαν άμεσα και εντατικά και προσφέρουν ήδη τα πρώτα αποτελέσματα.
ΠΗΓΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΛΑΡΙΣΑΣ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Μεταφερθήκαμε σε νέα διεύθυνση.! tirnavitikanea.gr

  Αγαπητοί φίλοι και φίλες το blogger μας μεταφερθήκαμε σε ενα επίσημο διαμορφωμένο σάιτ στο  http://www.tirnavitikanea.com Σας περιμένου...