Κυριακή 28 Ιουνίου 2015

To Χόλιγουντ συστήνει τη Σκιάθο για καλοκαίρι 2015.

To Χόλιγουντ συστήνει τη Σκιάθο. Η διάσημη ενδυματολόγος Ανθεα Σίλμπερτ, με δύο υποψηφιότητες για Οσκαρ («στο παρά πέντε πάντα το έπαιρναν άλλοι, μέχρι που κι εγώ τα παράτησα», λέει αστειευόμενη στο «Εθνος της Κυριακής»), με παρουσία 15 χρόνων στη Σκιάθο, ήταν αυτή που... σύστησε το νησί του Παπαδιαμάντη και έκανε να το λατρέψουν στην επίσης διάσημη ηθοποιό του Χόλιγουντ Γκόλντι Χον, τον σύζυγό της Κερτ Ράσελ και την εκρηκτική κόρη της Χον, Κέιτ Χάντσον.
Η φωτογραφία που ανέβασε η Κέιτ Χάντσον στο Ιnstagram, όπου ποζάρει προκλητικά φορώντας το ολοκαίνουργιο nude μαγιό της.
Η φωτογραφία που ανέβασε η Κέιτ Χάντσον στο Ιnstagram, όπου ποζάρει προκλητικά φορώντας το ολοκαίνουργιο nude μαγιό της.
Ελάχιστοι ίσως γνωρίζουν ότι το πατρικό όνομα της Ανθεα Σίλμπερτ είναι Ανθή Γιαννακούρου και η καταγωγή του πατέρα της ήταν από το Σελαγούδι, ένα μικρό χωριό της Εξω Μάνης. Μαζί με τον σύζυγό της, Ρίτσαρντ Ρομάνο, ηθοποιό του Σκορσέζε, μουσικό και σήμερα συγγραφέα, που «ξεδιπλώνει» μέσα από τις σελίδες των βιβλίων του σκιαθίτικες ιστορίες, μένουν από το 2000 μόνιμα στη Σκιάθο, όπου έχουν χτίσει ένα πανέμορφο τριώροφο σπίτι στην Πευκοράχη και εδώ και μια δεκαετία φιλοξενούν κάθε χρόνο την Γκόλντι Χον και τον Κερτ Ράσελ.
Στις αρχές του καλοκαιριού οι παπαράτσι μετακομίζουν στη Σκιάθο και κυνηγούν το ζεύγος Χον - Ράσελ. Φέτος, ωστόσο ο Κερτ δεν τους έκανε τη χάρη. Επαγγελματικές υποχρεώσεις τον κράτησαν στο Λος Aντζελες, αλλά η Χον τους αποζημίωσε φέρνοντας μαζί της την Κέιτ Χάντσον με τους δύο γιους της και έξι ακόμα φίλους της. Μιλώντας στο «Εθνος της Κυριακής» η Ανθεα Σίλμπερτ αποκαλύπτει την αγάπη της για την Ελλάδα και τη Σκιάθο και άγνωστες πτυχές από τις καλοκαιρινές διακοπές της Γκόλντι Χον και της Κέιτ Χάντσον.
Κολλητές φίλες
«Την Γκόλντι τη γνωρίζω 40 χρόνια. Είμαστε σαν αδερφές. Για μια δεκαετία είχαμε μαζί μια εταιρεία παραγωγής. Δεν έχουμε μαλώσει ποτέ, μου λείπει πολύ, την αγαπάω. Ερχεται κάθε καλοκαίρι και περνάμε τέλεια. Για μένα δεν είναι η διάσημη ηθοποιός, αλλά η κολλητή μου φίλη - έτσι δεν το λέμε εδώ στην Ελλάδα;» μας λέει η γνωστή ενδυματολόγος.
Η Κέιτ Χάντσον πίνει τον καφέ της και ποζάρει αλά Μπριζίτ Μπαρντό στο σπίτι που νοίκιασε στον Τρούλο.
Η Κέιτ Χάντσον πίνει τον καφέ της και ποζάρει αλά Μπριζίτ Μπαρντό στο σπίτι που νοίκιασε στον Τρούλο.
Φέτος η Γκόλντι Χον ήρθε στη Σκιάθο στις αρχές Ιουνίου και έμεινε για δύο εβδομάδες. Εφτασε με τακτική πτήση, νοίκιασε τη βίλα γνωστού επιχειρηματία στην παραλία Αχλαδιές και κάθε πρωί έπινε τον καφέ της παρέα με το ζεύγος Σίλμπερτ - Ρομάνο. Η Κέιτ Χάντσον έφτασε μία βδομάδα αργότερα, με λίαρ τζετ που νοίκιασε για όλη την παρέα, έμεινε μόνο 8 μέρες σε σπίτι στον Τρούλο και είχε μαζί της τους δύο γιους της, τον 11χρονο Ράιντερ Ρόμπινσον, από τον γάμο της με τον Κρις Ρόμπινσον, τραγουδιστή του συγκροτήματος The Black Crowes, και τον 4χρονο Μπίνγκμαν Μπέλαμι, καρπό της σχέσης της με τον Μάθιουμ Μπέλαμι, τραγουδιστή του συγκροτήματος Muse, που τους συνόδευε στις διακοπές, αλλά προτιμούσε να περνάει τον χρόνο του σερφάροντας στο Διαδίκτυο και ακούγοντας μουσική.
Στην παρέα και η αγαπημένη στυλίστρια της Κέιτ Χάντσον και στενή της φίλη πλέον Σόφι Λόπεζ, αλλά και η ηθοποιός Κάρι Ντελόνγκ, το «κορίτσι» του Ντομινίκ Αντερσον, μάνατζερ του γκρουπ Muse. Η Σόφι Λόπεζ έχει κερδίσει μία από τις πρώτες θέσεις στις στυλίστριες του Χόλιγουντ και μοιράζει τον χρόνο της μεταξύ Αμερικής (Νέα Υόρκη, Λος Αντζελες) και Ευρώπης (Λονδίνο, Μιλάνο, Παρίσι), ενώ έχει επισκεφτεί και άλλες φορές τη Σκιάθο, πάντα με την Κέιτ και την παρέα τους.
Η Αμερικανίδα ηθοποιός με φόντο το απέραντο γαλάζιο του Αιγαίου και το ουράνιο τόξο, ύστερα από μια καλοκαιρινή μπόρα.
Η Αμερικανίδα ηθοποιός με φόντο το απέραντο γαλάζιο του Αιγαίου και το ουράνιο τόξο, ύστερα από μια καλοκαιρινή μπόρα.
«Ευχαριστώ Ελλάδα»
Σε αντίθεση με τη μητέρα της που επέλεγε παραδοσιακά ταβερνάκια και ήρεμα καφέ στη Σκιάθο, η Κέιτ Χάντσον κυριολεκτικά ξεσάλωσε. Περνούσε ατέλειωτες ώρες στην παραλία, στις Κουκουναριές, στον Τρούλο -το σπίτι που νοίκιαζε είχε ιδιωτική παραλία- και στον Βρωμόλιμνο, έκανε ηλιοθεραπεία και τα βράδια απολάμβανε την παρέα των φίλων της στα μπαράκια, πίνοντας παγωμένα μοχίτο. Ανέβαζε συνεχώς φωτογραφίες της, άλλες με φίλους και άλλες προκλητικές με το ολοκαίνουργιο nude μαγιό της, κομμάτι της νέας κολεξιόν της Acacia -των σχεδιαστριών Naomi Newirth και Lyndie Irons- και αναχωρώντας από το νησί, πόσταρε στο Instagram ένα ολιγόλεπτο βίντεο με τίτλο «Σ' ευχαριστώ Ελλάδα».
Η Γκόλντι Χον (με το μπλε μαγιό) απολαμβάνει τα νερά της Σκιάθου μαζί με την κόρη της Κέιτ (δίπλα) και την παρέα τους.
Η Γκόλντι Χον (με το μπλε μαγιό) απολαμβάνει τα νερά της Σκιάθου μαζί με την κόρη της Κέιτ (δίπλα) και την παρέα τους.
H 36χρονη ηθοποιός είναι κόρη της Γκόλντι Χον και του επίσης ηθοποιού και μουσικού Μπιλ Χάντσον. Οι γονείς της χώρισαν όταν ήταν μόλις 18 μηνών και μεγάλωσε με τον Κερτ Ράσελ, τον οποίο όπως λέει αισθάνεται σαν πατέρα της. Το 2001 και ενώ είναι 22 χρόνων είναι υποψήφια για Οσκαρ Β' Γυναικείου Ρόλου για τη βιογραφική μουσική ταινία «Σχεδόν διάσημοι» του Κάμερον Κρόου και έχοντας κερδίσει Χρυσή Σφαίρα, η καριέρα της απογειώνεται.
Κατά τις οκταήμερες διακοπές της στη Σκιάθο, δείπνησε ένα βράδυ με τη μητέρα της και το ζεύγος των «Ελλήνων» πλέον φίλων τους, την Ανθέα και τον Ρίτσαρντ, στο «Αμφιλίκι», μια ταβέρνα στη Χώρα της Σκιάθου. Οι γαρίδες με μανιτάρια αποτελούν για φέτος τη σπεσιαλιτέ του καταστήματος και η παρέα την απόλαυσε δεόντως, μάλιστα η Ανθεα Σίλμπερτ και η Γκόλντι Χον επιχείρησαν να την αντιγράψουν στην κουζίνα της πρώτης, αλλά η προσπάθειά τους στέφθηκε από απόλυτη... αποτυχία. «Εχουν κάποιο μυστικό που δεν μας το λένε», σημειώνει η Σίλμπερτ, που δεν το βάζει κάτω και θα προσπαθήσει ξανά.
Η Ανθεα Σίλμπερτ (σε πρώτο πλάνο) με τον σύζυγό της Ρίτσαρντ Ρομάνο (αριστερά) και το ζεύγος Ράσελ - Χον σε ταβέρνα του νησιού.
Η Ανθεα Σίλμπερτ (σε πρώτο πλάνο) με τον σύζυγό της Ρίτσαρντ Ρομάνο (αριστερά) και το ζεύγος Ράσελ - Χον σε ταβέρνα του νησιού.
Η παρέα του Χόλιγουντ δειπνούσε κάθε βράδυ στις ταβέρνες «Αμφιλίκι», «Μπάτης», «Το Μπακάλικο της παραλίας» με ψάρια, μύδια αχνιστά, καπνιστό σολομό, χωριάτικη σαλάτα και λευκό κρασί. Η 69χρονη Γκόλντι έδειξε ιδιαίτερη προτίμηση στο παστίτσιο.
Μιλούσε καθημερινά με τον 64χρονο σύζυγό της Κερτ Ράσελ, ο οποίος δουλεύει πυρετωδώς πάνω στη νέα του ταινία στο Λος Αντζελες. Οι δυο τους γνωρίστηκαν το 1984 στα γυρίσματα της ταινίας «Swing Shift» και έκτοτε είναι ζευγάρι και μάλιστα από τα πιο αγαπημένα του Χόλιγουντ.
Ανθεα Σίλμπερτ - Ρίτσαρντ Ρομάνο
Από το Χόλιγουντ στις Σποράδες
Η Ανθεα Σίλμπερτ είναι σήμερα 77 ετών. Πέρασε μια ζωή μέσα στα μεγαλύτερα στούντιο της Αμερικής, γεύτηκε επιτυχίες, κέρδισε χρήματα και τώρα... άραξε στη Σκιάθο. Με τον σύζυγό της, Ρίτσαρντ Ρομάνο, έψαχναν ένα μέρος στην Ευρώπη το 2000 για να μετακομίσουν, καθώς είχαν βαρεθεί το Λος Αντζελες. «Γιατί δεν πάμε στην πατρίδα μου, την Ελλάδα; Σε ένα νησί;», είπε η Ανθεα για να πάρει «πληρωμένη» απάντηση από τον σύζυγο και πατέρα του 40χρονου σήμερα γιου της, Ρόμπερτ Ρομάνο, ο οποίος είναι σκηνογράφος στην Αμερική. «Πανέμορφη η Μύκονος και η Σαντορίνη, μαγευτικό το Αιγαίο, αλλά δεν μπορώ να ζήσω πάνω σε μία πέτρα», της είπε εκείνος και κάπως έτσι άρχισε η περιήγηση. «Είχα ακούσει για κάποια νησιά καταπράσινα, που τα έλεγαν Σποράδες, κάπως έτσι βρεθήκαμε εδώ. Τώρα πια επιστρέφουμε στο Λος Αντζελες μόνο για γάμους και κηδείες», μας λέει η Ανθεα μεταξύ σοβαρού και αστείου.
Η καριέρα της
Ενδυματολόγος με μεγάλη καριέρα, ξεκίνησε από «Το μωρό της Ρόζμαρι», ενώ ήταν δύο φορές υποψήφια για Οσκαρ. Το 1974 για το «Τσάινα Τάουν» του Ρομάν Πολάνσκι (Τζακ Νίκολσον, Φέι Νταναγουέι, Τζον Χιόυστον κ.ά.), το οποίο είχε 11 υποψηφιότητες και απέσπασε τελικά το Οσκαρ Πρωτότυπου Σεναρίου, και το 1977 για το φιλμ «Τζούλια» του Φρεντ Τσίνεμαν (Τζέιν Φόντα, Βανέσα Ρεντγκρέιβ, Μέριλ Στριπ -έκανε το κινηματογραφικό της ντεμπούτο- κ.ά.), που είχε επίσης 11 υποψηφιότητες για Οσκαρ και κέρδισε τρεις - Β' Ανδρικού Ρόλου, Β' Γυναικείου Ρόλου, Διασκευασμένου Σεναρίου.
Είναι για περισσότερα από 40 χρόνια ζευγάρι με τον Ρίτσαρντ Ρομάνο, αλλά χρησιμοποιεί το επίθετο του πρώτου της συζύγου, Σίλμπερτ. Λιβανέζικης καταγωγής, ο Ρομάνο γεννήθηκε το 1943 στο Βερμόντ των ΗΠΑ, έχει κάνει εξαιρετικές σπουδές φιλοσοφίας και νομικών, ενώ σπούδασε υποκριτική στο φημισμένο Actor's Studio της Νέας Υόρκης. Ο πρώτος σημαντικός του ρόλος ήταν στην ταινία «Κακόφημοι Δρόμοι» του Μάρτιν Σκορσέζε και έκτοτε συμμετείχε σε ταινίες, θεατρικά έργα και τηλεοπτικές σειρές. Από τις εκδόσεις «Αιώρα» κυκλοφορεί το βιβλίο του «Τρίτη Πράξη», που αφορά στην ιστορία της εγκατάστασης του ζευγαριού στη Σκιάθο και ακολούθησαν το 2013 οι «Σκιαθίτικες Ιστορίες». Ο Ρίτσαρντ γράφει καθημερινά, εμπνέεται από το γαλάζιο της θάλασσας και το πράσινο του πεύκου, αγαπά τον χειμώνα στο νησί, «που η πλάση ησυχάζει», αλλά δυσκολεύεται να μάθει ελληνικά. «Αν ξέρεις πού πηγαίνεις, τα υπόλοιπα είναι εύκολα», ήταν η συμβουλή που του έδωσε ένας ηλικιωμένος Σκιαθίτης, όταν έφτασε στο νησί. Για τον Ρίτσαρντ, αυτό είναι η αλυσίδα της ζωής.
ΕΘΝΟΣ(ΜΑΡΙΑ ΡΙΤΖΑΛΕΟΥ)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Μεταφερθήκαμε σε νέα διεύθυνση.! tirnavitikanea.gr

  Αγαπητοί φίλοι και φίλες το blogger μας μεταφερθήκαμε σε ενα επίσημο διαμορφωμένο σάιτ στο  http://www.tirnavitikanea.com Σας περιμένου...