Τετάρτη 29 Απριλίου 2015

Τρεις νέοι αναμεταδότες ψηφιακού σήματος τοποθετούνται στον Ν. Λάρισας

Τρεις νέοι αναμεταδότες ψηφιακού σήματος (gap fillers όπως ονομάζονται) αναμένεται να τοποθετηθούν στο Νομό Λάρισας από την Digea. Σύμφωνα με το εξειδικευμένο περιοδικό «Ψηφιακή Τηλεόραση» αυτοί θα τοποθετηθούν στον Αετόλοφο, το Μακρυχώρι και τη Ραψάνη με στόχο να καλυφθούν οι προβληματικές περιοχές.
Συνολικά τα σημεία που θα τοποθετηθούν gap fillers είναι 40 και θα γίνουν με ευθύνη του παρόχου δικτύου και αυτό γίνεται για να κατευναστούν οι αντιδράσεις από πολλούς δήμους και περιφέρειες της χώρας. Από την ίδια πηγή τονίζεται πως την εγκατάσταση των gap fillers θα κάνει άλλη ανάδοχος εταιρία που συνεργάζεται με τον συγκεκριμένο πάροχο δικτύου.
* Εν τω μεταξύ χθες το πρωί λόγω ενός τεχνικού προβλήματος της Digea έπεσε «μαύρο» στις τηλεοπτικές οθόνες, λίγο μετά τις 09:10 και το σήμα επανήλθε στις 11.00. Η διακοπή της εκπομπής αφορούσε μόνο στους ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς, καθώς η ΝΕΡΙΤ εκπέμπει μέσω δικής της ψηφιακής πλατφόρμας.
Από την πλευρά της η Digea διεξάγει λεπτομερή τεχνικό έλεγχο προκειμένου να διερευνηθούν τα ακριβή αίτια του προβλήματος που υπήρξε στην πολυπλεξία του σήματος.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της εταιρίας, η οποία ζητάει συγνώμη από τους τηλεθεατές, παράλληλα με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ανατίθεται σε εξωτερικό εμπειρογνώμονα η εξέταση του περιστατικού, η διερεύνηση τυχόν ευθυνών και η επανεξέταση, του σχεδιασμού του όλου συστήματος πολυπλεξίας και μετάδοσης του σήματος εάν αυτό προκύψει ως απαίτηση από την έρευνα.
Κ.Γ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Μεταφερθήκαμε σε νέα διεύθυνση.! tirnavitikanea.gr

  Αγαπητοί φίλοι και φίλες το blogger μας μεταφερθήκαμε σε ενα επίσημο διαμορφωμένο σάιτ στο  http://www.tirnavitikanea.com Σας περιμένου...