Τετάρτη 29 Απριλίου 2015

Πολιτιστικό και εκπαιδευτικό κέντρο το Αισθητικό Άλσος

Ανακαινίζεται εκ βάθρων το παρατημένο, έως τώρα, Αισθητικό Άλσος του Δήμου Λαρισαίων, το οποίο θα δεχθεί, για πρώτη φορά, μετά από καιρό, μαζικά τους Λαρισαίους, την Πρωτομαγιά. Στην τελική του μορφή το Αισθητικό θα είναι εκπαιδευτικό και πολιτιστικό κέντρο για μαθητές και φορείς και σε μόνιμη βάση από τους «Ενεργούς Πολίτες» θα δημιουργηθεί Βοτανικός Κήπος, με ντόπιες ποικιλίες σπόρων.
Εθελοντές των «Ενεργών Πολιτών» και ΚΕΘΕΑ «Έξοδος», έκαναν κοπιαστική δουλειά, από την προηγούμενη εβδομάδα, αλλά το κυρίως «πιάτο» για το Άλσος έρχεται, σταδιακά, με βάση τον προγραμματισμό του Δήμου Λαρισαίων και το οικονομικό. Σύμφωνα με παράγοντες του Δήμου, κατ' αρχάς, θα δημοπρατηθεί το αναψυκτήριο και θα διαμορφωθεί από τον δήμο, ο περιβάλλων χώρος, σύμφωνα με τις ανάγκες του αναδόχου. Σε πρώτη φάση θα καθαριστεί και η λιμνούλα και θα διοχετευτεί νερό, αλλά τα υπόλοιπα, θα γίνουν εν ευθέτω χρόνω. Μεγάλο έργο θα γίνει και με την αντικατάσταση των υδραυλικών και των ηλεκτρολογικών, όχι όμως άμεσα, που από την εγκατάλειψη και την πολυκαιρία, έχουν υποστεί μεγάλες ζημιές. Σημαντικό είναι ότι ο χώρος στο μέλλον, θα φυλάσσεται, σε μόνιμη βάση.
Ρεπορτάζ: Ε. Ρηγόπουλος
Φωτ.: Β. Ντάμπλης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Μεταφερθήκαμε σε νέα διεύθυνση.! tirnavitikanea.gr

  Αγαπητοί φίλοι και φίλες το blogger μας μεταφερθήκαμε σε ενα επίσημο διαμορφωμένο σάιτ στο  http://www.tirnavitikanea.com Σας περιμένου...