Πέμπτη 30 Απριλίου 2015

Πλαστά χαρτονομίσματα των 20 ευρώ «έριχναν» στην αγορά δυο νεαροί Αμπελωνίτες

Πλαστά χαρτονομίσματα των 20 ευρώ «έριχναν» στην αγορά δυο νεαροί Αμπελωνίτες που συνελήφθησαν στον Τύρναβο, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας (ΟΠΚΕ) της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λάρισας.
Οι δυο νεαροί προχθές το απόγευμα επέβαιναν σε μοτοσυκλέτα και, προκειμένου να αποφύγουν «μπλόκο» της ΕΛ.ΑΣ. στη διασταύρωση Μαυρολίθου (στο δρόμο Γυρτώνης – Αμπελώνα) μπήκαν σε παράπλευρο αγροτικό δρόμο και στη συνέχεια προσπάθησαν να κρύψουν στο έδαφος, ανάμεσα σε δέντρα, δυο πλαστά 20ευρα.
Οι δυο Αμπελωνίτες, ηλικίας 35 και 24 ετών, συνελήφθησαν στη συνέχεια «κατηγορούμενοι για κυκλοφορία παραχαραγμένων νομισμάτων» αφού όπως προέκυψε από την έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας «το τελευταίο χρονικό διάστημα οι δύο δράστες προμηθεύονταν και στη συνέχεια έθεταν σε κυκλοφορία παραχαραγμένα χαρτονομίσματα, κατά τη διάρκεια συναλλαγών σε καταστήματα της ευρύτερης περιοχής της Λάρισας» όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.
Σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε», οι δυο συλληφθέντες – κάτω από συνθήκες που ερευνά η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας - προμηθεύτηκαν «μισοτιμής», περισσότερα από είκοσι πλαστά χαρτονομίσματα, των 10, των 20 και των 50 ευρώ.
Μέρος των πλαστών χαρτονομισμάτων, που στην πλειοψηφία τους ήταν των 20 ευρώ, σύμφωνα με άλλες πηγές, τα διοχέτευσαν τμηματικά στην αγορά του Τυρνάβου, του Αμπελώνα και της Γιάννουλης, παριστάνοντας τον πελάτη, σε καφέ μπαρ, σε σούπερ μάρκετ καθώς και, σε αρτοποιείο  - ζαχαροπλαστείο των προαναφερόμενων περιοχών.

Παρότι την τελευταία περίοδο, τόσο στον Τύρναβο όσο και στον Αμπελώνα, είχε «ακουσθεί» πως κυκλοφορούσαν πλαστά, τα παραχαραγμένα χαρτονομίσματα δεν έγιναν αμέσως αντιληπτά από τους επαγγελματίες με δεδομένο επίσης ότι η κυκλοφορία πλαστών χαρτονομισμάτων έχει περιορισθεί σε σύγκριση με παλαιότερες εποχές, με αποτέλεσμα η γνησιότητά τους να μην ελέγχεται άμεσα.
Με αφορμή επίσης το γεγονός ότι πρόκειται για χαρτονομίσματα μικρής αξίας, τα περιστατικά εξαπάτησης επαγγελματιών, δεν καταγγέλθηκαν στην αστυνομία. Να σημειωθεί τέλος ότι οι δυο συλληφθέντες, αργά χθες το μεσημέρι, οδηγήθηκαν ενώπιον των δικαστικών αρχών.
Β. ΚΑΚΑΡΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Μεταφερθήκαμε σε νέα διεύθυνση.! tirnavitikanea.gr

  Αγαπητοί φίλοι και φίλες το blogger μας μεταφερθήκαμε σε ενα επίσημο διαμορφωμένο σάιτ στο  http://www.tirnavitikanea.com Σας περιμένου...