10 τεμ. | ΦΥΛΛΑ |
500gr | ΡΥΖΙ |
250gr | ΖΑΧΑΡΗ |
100gr. | ΣΤΑΦΙΔΕΣ |
100gr | ΛΑΔΙ |
20gr | ΑΛΑΤΙ |
20gr | ΚΑΝΕΛΑ |
Εκτέλεση
Βράζουμε το ρύζι για περίπου 10 λεπτά και το σουρώνουμε.
Κατόπιν το μεταφέρουμε σε ένα μπωλ και ανακατευουμε με τα υπόλοιπα υλικά όπως ζάχαρη, κανέλα, λάδι, σταφίδα και αλάτι.
Εφόσον ετοιμάσουμε τη γέμιση παίρνουμε τα ταψί και το λαδώνουμε.
Χωρίζουμε τη γέμιση σε τρία ίσα μέρη.
Στρώνουμε στο ταψί 3 φύλλα και βάζουμε το 1/3 της γέμισης.
Ύστερα στρώνουμε 2 φύλλα ακόμη και βάζουμε πάλι γέμιση και επαναλαμβάνουμε άλλη μία φορά.
Πάνω από την τελευταία γέμιση στρώνουμε 3 φύλλα και τα λαδώνουμε.
Η πίτα μας είναι έτοιμη να μπει στο φούρνο για ψήσιμο στους 180 C για 1 ώρα περίπου
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου