Κυριακή 24 Ιουλίου 2016

Έθιμα της δεκαετίας του ’60 αναβιώνουν και φέτος στο Αργυροπούλι Τυρνάβου με αφορμή τον εορτασμό της Αγίας Παρασκευής στο ομώνυμο εξωκλήσι.

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)
Έθιμα της δεκαετίας του ’60 αναβιώνουν και φέτος στο Αργυροπούλι Τυρνάβου με αφορμή τον εορτασμό της Αγίας Παρασκευής στο ομώνυμο εξωκλήσι.
Συγκεκριμένα η τοπική εκκλησία και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αργυροπουλίου σε συνεργασία με το Τοπικό Συμβούλιο διοργανώνουν διήμερες εκδηλώσεις οι οποίες έχουν ως εξής:
Αύριο Δευτέρα 25 Ιουλίου παραμονή της γιορτής στις 7:30 το απόγευμα από τον κεντρικό ενοριακό ναό της Ζωοδόχου Πηγής Αργυροπουλίου θα πραγματοποιηθεί η μεταφορά της θαυματουργής εικόνας συνοδεία από μέλη του συλλόγου οι οποίοι θα είναι ντυμένοι με παραδοσιακές φορεσιές και τους συλλόγους Φίλων Αλόγων του Αργυροπουλίου και των περιχώρων. Μετά τον εσπερινό και την αρτοκλασία θα προσφερθεί λουκούμι στους παρευρεθέντες. Στη συνέχεια το χορευτικό συγκρότημα του συλλόγου θα παρουσιάσει παραδοσιακούς χορούς.
Μεθαύριο Τρίτη 26 Ιουλίου, ανήμερα της γιορτής, θα τελεστεί πανηγυρική θεία λειτουργία ιερουργούντος του πρωτοπρεσβύτερου π. Κωνσταντίνου Τσιγάρα στο εξωκλήσι της Αγίας Παρασκευής που βρίσκεται πάνω από το χωριό.
Ο ιερέας και το εκκλησιαστικό συμβούλιο καλούν τους πιστούς της ευρύτερης περιοχής να συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις.

- See more at: http://www.eleftheria.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Μεταφερθήκαμε σε νέα διεύθυνση.! tirnavitikanea.gr

  Αγαπητοί φίλοι και φίλες το blogger μας μεταφερθήκαμε σε ενα επίσημο διαμορφωμένο σάιτ στο  http://www.tirnavitikanea.com Σας περιμένου...