Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2015

Ο Τύρναβος τιμά τον πολιούχο Άγιο Γεδεών

ΤΥΡΝΑΒΟΣ(Γραφείο «Ε»)
Του Κώστα Τσόλα
Παρουσία του νέου σεβασμιοτάτου μητροπολίτη Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσοστόμου ο Τύρναβος τιμά και φέτος με κάθε μεγαλοπρέπεια, τον πολιούχο του οσιομάρτυρα Άγιο Γεδεών.
Σύμφωνα με το πρόγραμμα της Μητρόπολης και του Δήμου Τυρνάβου, σήμερα Τρίτη παραμονή της γιορτής, στις 6.30 το απόγευμα, θα τελεστεί πανηγυρικός εσπερινός και αρτοκλασία ιερουργούντος του πρωτοσύγκελου της Μητρόπολης Λαρίσης και Τυρνάβου αρχιμανδρίτη π. Αχιλλίου Τσούτσουρα.
Αύριο Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου, ανήμερα της γιορτής, οι θρησκευτικές εκδηλώσεις στη μνήμη του πολιούχου του Τυρνάβου Αγίου Γεδεών έχουν ως εξής:
-Στις 8 το πρωί, άφιξη του νέου μητροπολίτη Τρίκκης και Σταγών κ. Χριστοστόμου και του ιερού κλήρου της ιεράς μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου στον ιερό ναό πολιούχου Αγίου Γεδεών.
-Στις 8:30 το πρωί, έπαρση της σημαίας στην κεντρική πλατεία παρουσία στρατιωτικού αγήματος και της φιλαρμονικής του δήμου.
-Στις 10:10 το πρωί, προσέλευση των σχολείων της πόλης, συλλόγων, σωματείων και συνεταιρισμών.
-Στις 10:30 το πρωί, προσέλευση επισήμων.
-Στις 10:45 το πρωί, επίσημη αρχιερατική δοξολογία χοροστατούντος του σεβασμιοτάτου μητροπολίτη Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσοστόμου και στη συνέχεια λιτάνευση της ιεράς εικόνας και της Αγίας Κάρας του Οσιομάρτυρος Αγίου Γεδεών, συνοδεία στρατιωτικού αγήματος και της φιλαρμονικής του δήμου, αρτοκλασία στην κεντρική πλατεία της πόλης από τον σεβασμιότατο μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνάτιο.
Την γενική ευθύνη για τις θρησκευτικές κατανυκτικές εκδηλώσεις έχει ο πρωτοσύγκελος της Μητρόπολης αρχιμανδρίτης π. Αχίλλιος Τσούτσουρας. Τέλος, θα ακολουθήσει δεξίωση στο δημαρχείο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Μεταφερθήκαμε σε νέα διεύθυνση.! tirnavitikanea.gr

  Αγαπητοί φίλοι και φίλες το blogger μας μεταφερθήκαμε σε ενα επίσημο διαμορφωμένο σάιτ στο  http://www.tirnavitikanea.com Σας περιμένου...