Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2015

Πότε κόβεται το νερό και πότε αφαιρείται το υδρόμετρο

Η ΔΕΥΑΛ ΚΑΙ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΗΣ «Ε»

Πότε κόβεται το νερό και πότε αφαιρείται το υδρόμετρο

* Μπαλογιάννης: «Δεν αφαιρούμε στους δύο απλήρωτους, αλλά κόβουμε στους δυόμισι» * Δήμος Λάρισας: «Αφαιρέσεις γίνονται σε μεγάλες οφειλές και στους αδιάφορους»









Του Κ. Γκιάστα
Την αντίδραση τόσο της ΔΕΥΑΛ όσο και της Δημοτικής Αρχής προκάλεσε το χθεσινό δημοσίευμα της «Ε» για το θέμα της αφαίρεσης των υδρομέτρων σε ορισμένες περιπτώσεις. Όπως τονίστηκε στο χθεσινό ρεπορτάζ της εφημερίδας η ΔΕΥΑΛ προχωρά το τελευταίο δεκαήμερο σε αφαιρέσεις υδρομέτων σε περιπτώσεις που έχουν δύο και πλέον ανεξόφλητους λογαριασμούς και γενικότερα σε περιπτώσεις που επιδεικνύουν αδιαφορία στις υποχρεώσεις τους.
Ο διευθυντής της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης και Αποχέτευσης Λάρισας κ. Μπαλογιάννης ξεκαθάρισε αρχικά πως: «Σε καμία περίπτωση δεν αφαιρούμε υδρόμετρα σε δύο απλήρωτους λογαριασμούς» και συνεχίζοντας ανέφερε: «Εμείς κόβουμε το νερό στους δυόμισι απλήρωτους λογαριασμούς, δηλαδή στους πέντε μήνες. Φυσικά ενημερώνουμε τον πελάτη και αυτό που κάνουμε είναι να περιμένουμε να έρθει να πληρώσει. Μπορεί να έρθει να εξοφλήσει ή ακόμα και να κάνει μια ρύθμιση. Αν δεν γίνει τίποτα από αυτά τότε σε κάποιο εύλογο διάστημα προχωρούμε στην αφαίρεση των υδρομέτρων. Επίσης υπάρχουν και οι περιπτώσεις της παραβίασης. Αν διαπιστώσουμε παραβίαση τότε άμεσα προχωρούμε σε αφαίρεση. Έτσι έχουν τα πράγματα».
Μάλιστα σε ερώτηση για το αν η περιοχή μας έχει κακοπληρωτές απάντησε πως: «Έχει και μάλιστα πολλούς κακοπληρωτές. Γι’ αυτό και εντείναμε τις προσπάθειες ενημέρωσης με στόχο να τους ευαισθητοποιήσουμε για την τακτοποίηση των οφειλών τους. Δεν θέλουμε σε καμία περίπτωση να φτάνουμε στην αφαίρεση υδρομέτρων αλλά ούτε να κόβουμε το νερό γιατί αυτό δεν ανήκει στην πολιτική της ΔΕΥΑΛ και ούτε φυσικά στη σκέψη μας. Ακόμα και σε εμάς προκαλεί αναστάτωση, δηλαδή στη ροή της εργασίας μας γιατί δεν είναι απλή διαδικασία η αφαίρεση και η επανατοποθέτηση των υδρομέτων. Άλλο το να κόβεις το νερό και άλλο το να αφαιρείς το υδρόμετρο».
Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ
Απάντηση όμως στο ρεπορτάζ υπήρξε και από τη Δημοτική Αρχή χθες το απόγευμα η οποία αναφέρει πως: «Σύμφωνα με αποφάσεις της ΔΕΥΑΛ από το 1999 και ειδικότερα με τις αποφάσεις 12 και 39 της Επιτροπής Υδρευσης και Αποχέτευσης της Επιχείρησης, προβλέπεται πότε η ΔΕΥΑΛ προβαίνει σε διακοπές υδροδότησης και αφαίρεσης υδρομέτρου.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα ισχύοντα η Επιχείρηση δύναται να προβεί σε διακοπή υδροδότησης όταν ο καταναλωτής δεν έχει εξοφλήσει τους δυο λογαριασμούς, ενώ αφαίρεση υδρομέτρου γίνεται όταν υπάρχουν τρεις και περισσότεροι ανεξόφλητοι λογαριασμοί.
Σήμερα όμως λόγω της οικονομικής κρίσης, του κοινωνικού χαρακτήρα της επιχείρησης, αλλά και της έλλειψης προσωπικού, οι παραπάνω προβλεπόμενες ενέργειες και κυρίως η αφαίρεση υδρομέτρων γίνεται όταν εξαντληθεί κάθε περιθώριο συνεννόησης με τους οφειλέτες καταναλωτές. Πρέπει να σημειωθεί ότι σε περιπτώσεις σημαντικών οφειλών, η ΔΕΥΑΛ καλεί τους καταναλωτές να προχωρήσουν σε ρυθμίσεις των οφειλών τους, ώστε να αποτραπεί η διακοπή της υδροδότησης. Αφαιρέσεις υδρομέτρων γίνονται σε περιπτώσεις καταναλωτών με μεγάλες οφειλές και μόνο όταν εκείνοι επιδεικνύουν αδιαφορία στις προσκλήσεις της ΔΕΥΑΛ για ρύθμιση των χρεών τους.
Υπενθυμίζουμε επίσης ότι πριν μερικές ημέρες, το Δ.Σ. της ΔΕΥΑΛ, στο πλαίσιο της γενικής πολιτικής κατεύθυνσης του Δήμου Λαρισαίων για μέτρα ανακούφισης των ευπαθών ομάδων, αποφάσισε να μειώσει σημαντικά το τιμολόγιο του νερού, για συγκεκριμένες κατηγορίες συμπολιτών μας και ειδικότερα για όσους έχουν πληγεί από την οικονομική κρίση».
ΠΗΓΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΛΑΡΙΣΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Μεταφερθήκαμε σε νέα διεύθυνση.! tirnavitikanea.gr

  Αγαπητοί φίλοι και φίλες το blogger μας μεταφερθήκαμε σε ενα επίσημο διαμορφωμένο σάιτ στο  http://www.tirnavitikanea.com Σας περιμένου...